Quantcast

The Untamed

陈情令 ‧ Drama ‧ 2019
Payu Author

Bu bölüm resmen olay üstüne olaydı. Daha Chang ailesinin malikanesine girer girmez gördükleri manzara insanın içini ürpertti. Wei Wuxian, Lan Wangji, Jiang Cheng ve Nie Huaisang cesetleri incelerken herkesin ölmeden önce kuklaya dönüştürüldüğünü anlamaları zaten yeterince korkutucuydu. Tam bu sırada Xue Yang’ın ortaya çıkmasıyla gerilim iyice yükseldi. Ardından Xiao Xingchen’in gelmesi ve Xue Yang’ı uzun zamandır takip ettiğini söylemesiyle, Chang ailesi katliamının arkasındaki kişinin gerçekten Xue Yang olduğu ortaya çıktı. Kaçmaya çalışsa da Wei Wuxian’ın hızlı hamlesi sayesinde durduruldu ve Xiao Xingchen ile Song Lan’ın da yardımıyla sonunda yakalandı. Xiao Xingchen’in Xue Yang’ın genç yaşına rağmen bu kadar acımasız biri olduğunu anlatması gerçekten etkileyiciydi. Lan Wangji onun elindeki Yin Demiri’nin peşindeydi ama Xue Yang her zamanki gibi hiçbir şey bilmiyormuş gibi davrandı. Wei Wuxian’ın ise onun tek kelimesine bile inanmaması çok haklıydı. Sonrasında Meng Yao’nun gelişiyle olaylar bambaşka bir yöne döndü. Nie Mingjue’nin çağrısıyla Qinghe’ye gittiler ve yol boyunca Wen Ruohan’ın bütün büyük klanların varislerini sözde eğitim için Qishan’a çağırdığını öğrendik. Bunun eğitim değil, açıkça tüm klanları baskı altına alma planı olduğu belliydi. Qinghe’de Nie Mingjue, Xue Yang’ı hemen idam etmek istedi ama Wei Wuxian ile Meng Yao, Yin Demiri’nin yerini öğrenebilmek için onun şimdilik yaşaması gerektiğini söyleyerek buna engel oldular. Meng Yao’nun yaşadıkları ise bu bölümün en üzücü kısmıydı. Sürekli “fahişenin oğlu” diye aşağılanması, emeğinin hiçe sayılması ve annesine hakaret edilmesi insanın gerçekten sinirini bozuyor. Onun neden bu kadar kırgın ve öfkeli olduğunu artık çok daha iyi anlıyoruz. Bu sırada Wei Wuxian ile Lan Wangji, Wen ailesinin elinde iki Yin Demiri parçası bulunduğunu konuşurken yaklaşan büyük savaşın ayak sesleri iyice hissedildi. Wei Wuxian’ın Yin Demiri’ni kullanma fikri yine beni endişelendirdi çünkü Lan Wangji’nin dediği gibi bunun sonu hiç iyi görünmüyor. Ardından Lan Wangji’nin Lan Xichen’in mektubu üzerine gizlice Gusu’ya dönmesi de yaklaşan felaketin habercisiydi. Sabah Lan Wangji’nin gittiğini öğrenen Wei Wuxian daha ne olduğunu anlayamadan Wen Chao ordusuyla Qinghe’ye geldi. Xue Yang ile Yin Demiri’ni isteyince Nie Mingjue’nin bunu reddetmesiyle savaş başladı. Tam bu karmaşada Xue Yang’ın kaçması zaten başlı başına felaketti. Meng Yao, komutanın Xue Yang’a yardım ettiğini söyleyerek onu öldürdüğünü anlatsa da Nie Mingjue buna inanmadı. Buna rağmen Meng Yao hiç düşünmeden Nie Mingjue’nin önüne atlayıp onun hayatını kurtardı. Beni en çok sarsan an ise Wen Chao’nun Bulut Köşkü’nün yıkıldığını söylemesiydi. O haberi duyunca herkes gibi ben de şok oldum. Gusu’nun başına gelenleri düşünmek bile üzücüydü. Sonunda Meng Yao’nun gözyaşları içinde her şeyi itiraf ettiği sahne gerçekten çok etkileyiciydi. Yaptığı şeyi kabul etti ama neden o noktaya geldiğini de bütün açıklığıyla anlattı. Nie Mingjue onu idam etmedi ama Nie ailesinden sonsuza kadar kovdu. Meng Yao’nun sessizce teşekkür edip oradan ayrılması da çok hüzünlüydü. Bu bölüm hem savaşın başlangıcını hazırladı hem de karakterlerin kırılma noktalarını çok güzel gösterdi. Özellikle Meng Yao’nun hikâyesi beni en çok etkileyen kısım oldu.

The Untamed poster

Details

Statistics

• Score: 9.0 (scored by 66,976 users)
  • Ranked: #71
  • Popularity: #69
  • Watchers: 136,520

Top Contributors

248 edits
201 edits
100 edits
94 edits