Bu bölüm ilk bölüme göre çok daha eğlenceli ve akıcıydı bence. Yeo-ri’nin Gang-uk’a hiç dolandırmadan “Bana hayalet söyledi” demesi ama adamın doğal olarak tek kelimesine bile inanmaması çok komikti. Bir de Yeo-ri sürekli cesetlerin bulunduğu yerlerden çıkınca Gang-uk’un ondan şüphelenmesine de kızamıyorum. Kadın dışarıdan bakınca gerçekten seri katil gibi şüpheli hareket ediyor. 😅 Bu bölümde Seung-jae’ye olan sinirim daha da arttı. Eun-ju’nun hamile olduğunu öğrendiğinde ona sahip çıkmak yerine itip düşmesine sebep olması, ardından yardım etmek yerine ölmesini bekleyip cesedini saklaması gerçekten korkunçtu. Üstüne hiçbir şey olmamış gibi golf turnuvasına katılıp ödül alması insanı daha da sinirlendirdi. Gang-uk’un herkesin içinde onu tutukladığı sahne bölümün en tatmin edici anıydı. Hele Yeo-ri’nin Eun-ju’nun hayaletinden öğrendiklerini kullanıp Seung-jae’yi bilerek kışkırtması çok iyiydi. Adam kendi ağzıyla Eun-ju’nun öldüğünü bildiğini belli etti. Yeo-ri ile Gang-uk’un aynı su deposunun başında karşılaşması artık tesadüften çıktı, kader resmen ikisini sürekli birbirine fırlatıyor. Gang-uk’un merdivenden çıkarken Yeo-ri’nin ayağını tutması, ikisinin yine birbirine laf yetiştirmesi ama sonunda birlikte Eun-ju’nun cesedini bulmaları güzeldi. Yeo-ri hayaletlerden bilgi alıyor, Gang-uk ise delilleri birleştirip suçluyu ortaya çıkarıyor. Birlikte çalışmaya başladıklarında gerçekten iyi bir ekip olacakları şimdiden belli. Jeju’daki otel sahneleri ise tamamen romantik komediye dönüştü. İkisinin yanlışlıkla aynı odaya yerleşmesi ve bütün gece aynı yatakta birbirlerinden habersiz uyumaları biraz fazla tesadüftü ama sabah birbirlerini görünce attıkları çığlık çok komikti. Yeo-ri’nin gece yanlışlıkla Gang-uk’un eline dokunmuş olabileceğini düşünüp paniklemesi, ardından bunu dolaylı yoldan sormaya çalışması da çok tatlıydı. Gang-uk’un hiçbir şey anlamayıp “Sen benim tarzım değilsin” demesiyle Yeo-ri’nin kalakalması ayrı komediydi. Adam daha ortada romantik bir durum yokken kendi kendine reddetti kadını. 😂 Bu bölümde Min-hwan’ın da hikâyeye girmesiyle aşk üçgeninin temelleri atılmış oldu. Yeo-ri’yle eskiden beri yakın olması ve Gang-uk’u gördüğü anda yüzünün değişmesi, Yeo-ri’ye karşı sadece arkadaşça duygular beslemediğini açıkça gösterdi. Açıkçası şimdilik Min-hwan daha sakin ve güvenilir görünüyor ama böyle karakterlerin sonradan büyük sırları çıkıyor, o yüzden kendisine tam güvenemiyorum. Bölümün sonunda yeni kayıp vakasının başlaması da güzeldi. Yeo-ri bir hayaletin isteğiyle olayın peşine düşerken Gang-uk da kayıp torununu arayan kadına yardım ediyordu. Tabii ikisi yine aynı uçurumda karşılaştı. Yeo-ri’nin düşerken Gang-uk’un elini özellikle tutmaması yüzünden ikisinin birlikte denize yuvarlanması ve suyun altında ceset bulmaları bölümün en iyi finaliydi. Bunların romantik an yaşamaya fırsatı yok, birbirlerine yaklaştıkları her an mutlaka ortaya bir ceset çıkıyor. Genel olarak bu bölümü ilk bölümden daha çok sevdim. Yeo-ri ile Gang-uk’un atışmaları daha eğlenceli hâle geldi ve aralarındaki uyum yavaş yavaş oturmaya başladı. Romantizm henüz başlamadı ama birbirlerinin hayatına çoktan girdiler. Şimdi asıl merak ettiğim Gang-uk’un Yeo-ri’ye dokunup dokunmadığı ve hayaletleri görmeye başlayıp başlamayacağı. Çünkü hayaletlerden bu kadar korkan bir adam bir anda onları görmeye başlarsa dizinin komedi kısmı iyice çıldıracak gibi duruyor.
Details
- Title: Spooky in Love
- Type: Drama
- Format: Standard Series
- Country: South Korea
- Episodes: 12
- Aired: Jul 18, 2026 - Aug 23, 2026
- Aired On: Saturday, Sunday
- Original Network: tvN
- Duration: 1 hr. 10 min.
- Genres: Horror, Comedy, Romance, Fantasy
- Tags: Bickering Mains' Relationship, Heiress Female Lead, Company President (CEO) Female Lead, Brave Female Lead, Supernatural Power, Rich Female Lead, Emotionally Strong Female Lead, Partially Filmed Abroad, Hotelier Female Lead, Prosecutor Male Lead
- Content Rating: Not Yet Rated
Statistics
- Score: 8.3 (scored by 1,384 users)
- Ranked: #1288
- Popularity: #1608
- Watchers: 16,638
- Favorites: 0
Popular Lists
Related lists from usersRecently Watched By