Gang-uk’un Yeo-ri’ye dokunduktan sonra hayaletleri görmeye başlamasıyla dizi sonunda asıl eğlenceli kısmına geçti. Hayaletlerden bu kadar korkan bir adamın bir anda onların ortasında kalması zaten başlı başına komediydi. Yeo-ri yıllardır bu durumla tek başına yaşamaya alışmışken Gang-uk’un daha ilk hayalette bütün soğukkanlılığını kaybetmesi beni çok güldürdü. Savcılık yaparken hiçbir şeyden korkmuyor ama konu hayalet olunca adamın bütün karizması yerle bir oluyor. 😂 Yeo-ri’nin başta ona gerçeği anlatmak istememesi de çok anlaşılırdı. Çünkü geçmişte dokunduğu insanların başına kötü şeyler geldiğini düşündüğü için Gang-uk’un da zarar görmesinden korkuyor. Fakat Gang-uk’un gördüklerinin hayal olmadığını anlamasıyla artık Yeo-ri’nin söylediklerine inanmak zorunda kaldı. İlk bölümlerde sürekli kadından şüpheleniyordu, şimdi ise hayaletlerin gerçekten var olduğunu kendi gözleriyle görüyor. Açıkçası onun bu kadar kısa sürede pişman olmasını izlemek biraz tatmin ediciydi. Bu bölümde ikisinin atışmaları da daha doğal gelmeye başladı. Gang-uk korkmasına rağmen Yeo-ri’yi yalnız bırakmıyor, Yeo-ri de onu korumaya çalışırken sürekli daha büyük olayların içine sokuyor. İkisi birlikte hareket ettiğinde biri hayaletlerden bilgi topluyor, diğeri savcı zekâsıyla parçaları birleştiriyor. Tam anlamıyla birbirlerini tamamlıyorlar ama bunu kabul etmek yerine hâlâ sürekli kavga ediyorlar. Zaten bu gidişle önce bütün cinayetleri çözüp en son birbirlerinden hoşlandıklarını fark edecekler. Yeo-ri’nin Gang-uk’a karşı yavaş yavaş daha rahat davranmaya başlaması da hoşuma gitti. Normalde kimsenin kendisine yaklaşmasına izin vermeyen biriyken onun yanında gardını indiriyor. Özellikle ağzından istemeden çıkan sözler ve ardından hiçbir şey söylememiş gibi davranmaya çalışması çok tatlıydı. Gang-uk’un da Yeo-ri’ye bakışları değişmeye başladı ama kendisi henüz bunun farkında değil gibi. Kadını korumaya çalışıyor, sürekli peşinden gidiyor ama hâlâ bunu sadece dava için yaptığına inanıyor. Tabii biz yedik. 😅 Min-hwan’ın Yeo-ri’ye olan hisleri de artık iyice belli olmaya başladı. Gang-uk’la yakınlaştıklarını gördükçe rahatsız olması aşk üçgeninin çok yakında başlayacağını gösteriyor. Yeo-ri’nin hayatında uzun zamandır bulunan ve onu gerçekten tanıyan kişi Min-hwan olabilir ama Gang-uk onun yalnızlığını fark eden ve bu yalnızlığın içine girmeye başlayan kişi oldu. Şimdilik Gang-uk ile Yeo-ri’nin enerjisi bana daha eğlenceli geliyor. Yine de Min-hwan’ın sadece kıskanan ikinci erkek karaktere dönüşmesini istemiyorum; kendisine ait güçlü bir hikâyesi olsun. Yeni vaka tarafı da bölümün gizemini canlı tuttu. Yeo-ri’nin gördüğü hayaletin ölümünün arkasındaki gerçeği çözmeye çalışmaları sayesinde Gang-uk onun bu yeteneğini ilk defa gerçekten faydalı bir şey olarak görmeye başladı. Daha önce Yeo-ri’nin anlattıklarını saçmalık olarak değerlendirirken şimdi onun sayesinde normalde bulunamayacak ipuçlarına ulaşabileceklerini fark etti. Yalnız Yeo-ri’nin her hayalete yardım etmeye çalışması kendisini sürekli tehlikeye atmasına neden oluyor. Gang-uk’un ilerleyen bölümlerde en çok bu yüzden onunla kavga edeceğini düşünüyorum. Genel olarak bu bölümde ikilinin arasındaki kimya daha çok oturdu. İlk iki bölümde karşılaşmaları biraz fazla tesadüf üzerine kuruluydu ama artık onları bir arada tutan gerçek bir sebep var. Gang-uk hayaletleri gördüğü sürece Yeo-ri’den kolay kolay uzaklaşamayacak gibi duruyor. Hem korkuyor hem merak ediyor hem de farkında olmadan kadına bağlanmaya başlıyor. Bölümün sonunda yaşananlardan sonra bu ortaklığın sadece dava çözmekle kalmayacağı çok belli. Romantizm hâlâ yavaş ilerliyor ama ben bu atışmalı ve bol hayaletli hâllerini sevdim. Bundan sonra Gang-uk’un hayaletlerden kaçarken Yeo-ri’ye sığınmasını izlemek ayrı eğlenceli olacak.
Details
- Title: Spooky in Love
- Type: Drama
- Format: Standard Series
- Country: South Korea
- Episodes: 12
- Aired: Jul 18, 2026 - Aug 23, 2026
- Aired On: Saturday, Sunday
- Original Network: tvN
- Duration: 1 hr. 10 min.
- Genres: Horror, Comedy, Romance, Fantasy
- Tags: Bickering Mains' Relationship, Heiress Female Lead, Company President (CEO) Female Lead, Brave Female Lead, Supernatural Power, Rich Female Lead, Emotionally Strong Female Lead, Partially Filmed Abroad, Hotelier Female Lead, Prosecutor Male Lead
- Content Rating: Not Yet Rated
Statistics
- Score: 8.3 (scored by 1,335 users)
- Ranked: #1364
- Popularity: #1632
- Watchers: 16,456
- Favorites: 0
Popular Lists
Related lists from usersRecently Watched By