Quantcast

Spooky in Love

오싹한 연애 ‧ Drama ‧ 2026

Dizinin daha ilk sahnesinde ormanın ortasında ceset arayan bir kadınla karşılaşınca nasıl bir şey izleyeceğimizi az çok anladık zaten. Yeo-ri’nin ölen kişinin hayaletinden yardım alarak cesedi bulması güzel bir başlangıçtı ama savcının onu mezar kazarken yakalayıp katil sanması, ardından polisin ikisini çok başka bir durumda zannetmesi gerçekten komikti. İlk karşılaşmalarının romantiklikten çok tam bir rezalet olması hoşuma gitti. 😅 Yeo-ri dışarıdan soğuk, güçlü ve kusursuz bir otel sahibi gibi görünüyor ama aslında hayatı hiç kolay değil. Hayaletleri görmesi yetmiyormuş gibi birine çıplak elle dokunduğunda o kişinin başına kötü şeyler gelmesi yüzünden herkesten uzak durmak zorunda kalıyor. Küçük bir çocuk düştüğünde bile elini uzatamaması beni üzdü. İnsanlardan uzak durması kibirden değil, onlara zarar vermekten korktuğu içinmiş. Bu detay karakteri daha ilk bölümden sevmemi sağladı. Gang-uk ise adaleti sağlamaya çalışan ama güçlü insanların önünde işi sürekli zorlaştırılan klasik inatçı savcımız. Özellikle kız arkadaşını öldürmekle suçlanan golfçünün rahat tavırları insanı daha ilk bölümden sinir etmeye yetti. Adam hem güçlü bir ailenin oğlu hem de Yeo-ri’nin kuzeniyle nişanlı. Yani ileride aile, cinayet ve çıkar ilişkilerinin birbirine iyice karışacağı şimdiden belli oldu. Yeo-ri ile Gang-uk’un ikinci kez karşılaşması da en az ilki kadar olaylıydı. Arabaya çarpıp kaçan adamların peşine düşmeleri, Yeo-ri’nin arka koltuktaki hayaletten yol tarifi alması ve sonunda bagajdan başka bir ceset çıkması… Kadın nereye gitse cinayet vakası buluyor resmen. Gang-uk’un da bu kadar tesadüften sonra Yeo-ri’den şüphelenmesi çok normal ama onun hayaletleri gördüğünü öğrendiğinde vereceği tepkiyi asıl merak ediyorum. Çünkü kendisi hayaletlerden korkuyorsa bu ortaklık tam bir kaosa dönüşecek. 😂 İlk bölüm biraz fazla tesadüf üzerine kurulmuştu. İki karakter sürekli en olmayacak yerlerde karşılaşıyor ama ben yine de dizinin havasını sevdim. Korku kısmı çok ağır değil, daha çok gizem ve romantik komediyle karıştırılmış gibi. Park Eun-bin de Yeo-ri’nin hem sert ve mesafeli hem de içten içe yalnız tarafını çok güzel yansıtmış. Gang-uk ile aralarında şimdilik büyük bir romantik kimya hissetmedim ama ikisinin birlikte cinayetleri çözmeye başlamasıyla aralarındaki bağın daha doğal gelişeceğini düşünüyorum. Bölümün sonunda Gang-uk’un Yeo-ri’nin ofisine girip onu düşerken yakalaması ve ellerinin neredeyse birbirine değmesi de tam yerinde kesildi. Yeo-ri gerçekten ona dokunursa Gang-uk’un başına ne gelecek çok merak ediyorum. Genel olarak ilk bölüm biraz karışık ama merak uyandırıcıydı. Hayalet gören bir otel sahibiyle hayaletlerden korkan bir savcının cinayet çözmesi fikri zaten tek başına eğlenceli. Şimdilik devam edilir, özellikle de o sinir bozucu golfçünün foyasının nasıl ortaya çıkacağını görmek için.

Spooky in Love (2026) poster

Details

Statistics

• Score: 8.3 (scored by 1,335 users)
  • Ranked: #1364
  • Popularity: #1632
  • Watchers: 16,456

Top Contributors

163 edits
28 edits
20 edits
19 edits