Daha ilk bölümüyle beni direkt hikâyenin içine çekti. Daha baştan Prenses Zhao Yang’ın alıştığımız narin ve uslu prenseslerden olmayacağını gösterdiler; kendinden emin, istediğini yapan ve kimsenin karşısında kolay kolay geri adım atmayan bir karakter olması hoşuma gitti. Shen Xiao ise onun tam tersi gibi duruyor. Daha sakin, gururlu ve yıllardır babasının ölümünün ardındaki gerçeği bulmak için çalışan biri. Bu yüzden ikisinin yollarının böyle beklenmedik bir gecenin ardından kesişmesi bayağı merak uyandırıcıydı. Prensesin yaşananlardan sonra Shen Xiao’yu sanki hiçbir şey olmamış gibi bir kenara bırakması sinir bozucu olsa da karakterine uygun geldi. Shen Xiao’nun da ezilip peşinden koşmak yerine sınavda birinci olarak yeniden karşısına çıkması çok iyi oldu. Prensesin önemsemeden bıraktığı adamın kısa süre sonra sarayda herkesin konuştuğu kişi hâline gelmesi klasik ama izlemesi aşırı keyifli bir başlangıç. Li Hongyi ile Snow Kong’un enerjisini de ilk bölümden sevdim. Aralarında şimdilik romantizmden çok gerilim ve karşılıklı bir güç savaşı var ama zaten güzel olan kısmı da bu. Prensesin üstün olduğunu düşündüğü bu ilişkide Shen Xiao’nun zamanla dengeleri değiştireceği çok belli. Bir tarafta babasının ölümünü araştıran hırslı bir adam, diğer tarafta sarayın içinde kendi kurallarına göre yaşayan güçlü bir prenses var. Aralarındaki ilişkinin aşka dönüşmeden önce bol bol çatışmalı olacağını düşünüyorum. Genel olarak ilk bölüm hem karakterleri tanıtmak hem de merak uyandırmak konusunda başarılıydı. Dizi hızlı başladı, gereksiz yere uzatılmadı ve ikilinin arasındaki kimya da kendini hemen belli etti. Özellikle Shen Xiao’nun prensesin karşısına artık sıradan biri olarak değil, sınav birincisi olarak çıkacağı anları şimdiden merak ediyorum. Umarım Prenses Zhao Yang bir süre sonra onun peşinden koşan taraf olur çünkü ilk bölümde yaptıklarından sonra biraz sürünmeyi kesinlikle hak ediyor.
Details
- Title: Zhao Yang Gong Zhu
- Type: Drama
- Format: Web Series
- Country: China
- Episodes: 18
- Aired: Jul 23, 2026 - Aug 6, 2026
- Aired On: Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, Sunday
- Original Network: Bilibili
- Duration: 30 min.
- Genres: Historical, Romance
- Tags: Minister Male Lead, Princess Female Lead, Gender Role Reversal, Web Release, Adapted From A Web Novel, Consort Supporting Character, Minister Supporting Character, Prince Supporting Character, Princess Supporting Character, Emperor Supporting Character
- Content Rating: Not Yet Rated
Statistics
- Score: 7.9 (scored by 58 users)
- Ranked: #43231
- Popularity: #9020
- Watchers: 1,412
- Favorites: 0
Top Contributors
Popular Lists
Related lists from usersRecently Watched By